NEM MINDEGY, HOGY ÉRTÉK TEREM VAGY ÉRTÉKTELEN!

2019. január 03
1389
NEM MINDEGY, HOGY ÉRTÉK TEREM VAGY ÉRTÉKTELEN!

Nyugat-Európai szemmel nézve sajnos kedvezőtlen képet kapunk a hazai hűtőház állomány helyzetéről. Még mindig meghatározó kivitelezési, karbantartási és fejlesztési hiányosságokra lehetünk figyelmesek. A konzervatív gondolkodásmód tőkehiánnyal párosulva igencsak hátráltatja a modern hűtőházak elterjedését.


Gyenge produktum, gyenge termelékenység

Az elégtelen hűtőtároló kapacitás főként a hűtő teremek nem megfelelő méretezési és strukturális állapotában érhető tetten. Ennek egyik negatív következménye, hogy a betakarítás után betárolt, kezdetben még magas vitamintartalommal és élénk íz világgal bíró zöldségek és gyümölcsök később már többnyire nem versenyképes minőségben kerülnek piacra. Ez nemcsak presztízsveszteséggel, hanem jövedelem-kieséssel is jár.

 

Kettős adottságok

Magyarország remek mezőgazdasági adottságokkal bír, az agrárgazdaság jelentősége a hazai gazdaság vérkeringésében kétségtelen. A növénytermesztési ágazat magas beltartalmi értékű terményekhez juttat bennünket, így a legnagyobb problémát inkább a folyamatosan, nagy mennyiségben jó minőségű homogén árualap felmutatásának nehézsége jelenti. A szükséges tárolókapacitás hiánya vagy a még meglévők elégtelen működése miatt állagromlást, így jövedelem-kiesést kell elkönyvelniük a termelőnek. 


A hatékony hűtőtárolás hozza a pénzt és nem viszi!

A szupermarketek polcaira született és a vásárlókat elcsábítani képes termékek szolgáltatásához szemléletváltásra van szükség. A fizetőképes igényhez, a veszteség-optimalizáláshoz illetve a költséghatékonysághoz egy színvonalas és precízen megtervezett hűtéstechnikán keresztül vezet az út.

 

hatékony hűtőház

 
A tárolókapacitás kalkulációnál fontos tisztázni a hűtőtárolás célját, hiszen nem mindegy, hogy állandó felvásárló hiányában egy későbbi értékesítés reményében a felesleg betárolása vagy vertikális integrációban a folyamatos megrendelések zavartalan kielégítése a cél.
Tisztában kell lennünk a tárolni kívánt termények tárolási feltételeivel is, mivel vannak rövid vagy hosszabb ideig tárolható fajták. Számításba kell vennünk, hogy a tartástechnológia hűtésre vagy hűtött állapotban tartásra irányulna-e. Fontos az is, hogy a kamrák elhelyezése, azok áruval feltöltése és a hűtési rendszer műszaki adottságai optimális légmozgást és hatékony logisztikát támogassanak.

 

Hűtéstechnika terén nem ismerünk lehetetlent! Kiépítés? Karbantartás?

 

Hívjon minket!

 

címkék:
Témák
Címkék