Ipari hűtéstechnika

Hűtéstechnika az Amega Hűtés és Generál Kft csapata által

A hűtéstechnika jelensége nem csak az ipari létesítményekben, de az élet számos területén válik nélkülözhetetlenné. Megfelelő hűtéstechnikai berendezések alkalmazása nélkül aligha lehetne üzemeltetni nagy áruházakat, bevásárlóközpontokat, gyártócsarnokokat, irodaházakat vagy csak élelmiszerüzemeket. Az utóbbinál például a lehűteni kívánt termékek esetében elengedhetetlen lesz a megfelelő hőmérséklet és páratartalom szinten tartása, de a gyártási folyamatok, a tárolás és szállítás során is szükség lesz az ipari hűtéstechnika meglétére.

KÉRJE RÉSZLETES ÁRAJÁNLATUNKAT!

Hűtéstechnika - Mi mindent vállalunk?

ipari hűtéstechnika kiépítése és tervezése

HŰTÉSTECHNIKA KIÉPÍTÉSE

Egy hűtőkamra vagy hűtött csarnok megépítése - és ezzel együtt az ipari hűtőtechnika kialakítása - mindig mérföldkő egy vállalkozás életében. Éppen ezért kiemelkedően fontos szempont, hogy egy ilyen léptékű beruházás csakis a kiváló minőség jegyében valósuljon meg. Cégüknél magas minőségben vállaljuk a hűtéstechnikai berendezések tervezését és kiépítését, de szolgáltatásaink között olyan, nagy szakértelmet igénylő feladatok is szerepelnek, mint a hűtött csarnoképítés, valamint a raktárépítés és ezek hűtéstechnikai rendszerének kiépítése. Minden esetben személyre szabott megoldásokat kínálunk, hiszen felhasználási célonként más-más kritériumoknak kell eleget tenni.

ipari hűtéstechnika felújítás

IPARI HŰTÉSTECHNIKA KORSZERŰSÍTÉS

Mint ahogy bármilyen eszköz a környezetünkben, úgy a hűtéstechnikai berendezések is ugyanúgy kopnak, elhasználódnak, elavulnak. Különösen igaz ez az ipari berendezések esetében, amelyek fokozott igénybevételnek vannak kitéve. Előfordulhat tehát, hogy idővel szükség lesz a már meglévő hűtéstechnika felújítására. Egy ipari hűtéstechnika korszerűsítéssel például úgy növelhetjük a berendezéseink hatásosságát, hogy mindemellett számokban mérhető költségcsökkenést érhetünk el. Nálunk nemcsak a megújuló és energiatudatos ipari hűtéstechnika megtervezése és kiépítése, de a már meglévő hűtéstechnikai rendszerek korszerűsítése is szerepet kap vállalatunk profiljában. Korszerűsítési megoldásaink minden esetben hasznot termelnek ügyfeleinknek, így ha régi vagy kevésbé hatékony hűtőrendszerekkel rendelkezik, akkor érdemes mérlegelnie ezt a döntést. A hűtéstechnika korszerűsítése egy olyan jól átgondolt lépés lehet, amelyre a jövőben is megtérülő befektetésként tekinthetünk.

műjég pálya kivitelezés ipari hűtéstechnika segítségével

MŰJÉGPÁLYA ÉPÍTÉS

Ma már teljesen természetes dolog, hogy akár a nyári hónapokban is élvezhetjük a műjégpálya nyújtotta sportolási örömöket. Cégünk a legnagyszerűbb szakértői gárdával karöltve vállalja a műjégpálya tervezés, illetve építés precíz és komplett munkafolyamatait, legyen az kültéri- vagy beltéri jégpálya. A magas kvalitású és nagymúltú szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársaink emellett a már meglévő műjégpályák felújítását és igény szerinti korszerűsítését is elvégzik Önnek. Nálunk teljesen mindegy, hogy egy ideiglenes műjégpálya telepítéséről vagy egy állandó műjégpálya komplett megépítéséről van szó, egyik projekt megvalósítása sem okoz majd gondot cégünk számára.

Ipari hűtéstechnika hűtőkamrák kialakítása

Hűtési rendszerek

Az ipari hűtéstechnika folyamatosan fejlődik, egyre inkább előtérbe kerülnek a környezetkímélő, energiatakarékos rendszerek, melyek teljesítményükben is előrelépést mutatnak. Ennek jegyében a hűtéstechnika berkein belül többféle megoldással is találkozhatunk attól függően, hogy milyen céloknak szükséges megfelelni. A különböző élelmiszeripari, gyógyszeripari, gyáripari stb. egységek más és más követelményeket támasztanak, de természetesen az irodaházak, szervertermek, logisztikai terek, csarnokok, hűtűházak üzemeltetése is eltérő rendszereket igényel az ipari hűtés terén.  

  • Nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett evaporatív hűtési rendszer, vagy más néven párologtató hűtés. Ennek alapja a víz párolgásával járó hőelvonás, ugyanis a levegő hőmérséklete csökken az elpárologtatott víz párolgási hőjével.
  • A nagyméretű, komplex hűtőrendszerekbe sorolható az irodaházak, iskolák vagy egyéb épületegyüttesek teljes légkondicionálása. Az egyik legelterjedtebb klímatípus, amivel igen gyakran találkozhat, az az úgynevezett oldalfali, vagy split klíma. A nagyobb terek, mint pl.: raktárak, vagy csarnokok hűtésére már erősebb teljesítményű készülékekre van szükség ahhoz, hogy a megfelelő hőmérsékletet biztosítani tudjuk. A mennyezeti klíma ez esetben jelenthet megoldást, hiszen ezek kifejezetten ilyen célból készülnek.
  • Szintén gyakran alkalmazott opció a mobil léghűtő- és párásító rendszerek használata olyan helyeken, ahol csak ideiglenes jelleggel van szükség az ipari hűtéstechnika fenntartására. Ez ideális megoldást kínál ipari munkaállomások nyári hűtésére, csarnokok téri pára-szabályozására.
  • A hűtőkamrák, hűtőházak a hűtéstechnika egy speciális vállfaját jelentik, hiszen elengedhetetlen kellékei számos iparágnak, elég csak az élelmiszer-, vagy gyógyszeriparra gondolni. Ezek sajátos hűtőrendszerekkel bírnak, de itt is többféle megoldásról beszélhetünk az igényeknek és céloknak megfelelően. 

Az ipari hűtéstechnika különböző területei

A megfelelő temperálás az ipari hűtés mellett  tulajdonképpen a hétköznapi életben is komoly jelentőséggel bír, hiszen aligha van olyan otthon, amelyben ne lenne megtalálható hűtőszekrény és fagyasztó. Habár ez a legtöbbünk számára teljesen természetes dolognak tűnik, kevesen gondolnak arra, hogy az élelmiszereket már a boltokban, és szállítás, tárolás során is hűteni kell valahol ahhoz, hogy kifogástalan minőségben juthassanak el hozzánk. Erre az egyik legkézenfekvőbb megoldást egy gondosan kivitelezett hűtőkamra nyújthatja. 

Az ipari hűtéstechnika szolgáltatásunkon belül lehetőség nyílik speciális hűtőkamrák tervezésére és kivitelezésére is, melyeket kifejezetten a nagy üzemek számára ajánlunk. Habár az ipari méretű hűtőkamráknak elsősorban az élelmiszeripar, szállítmányozás és vendéglátóipar területein vehetjük nagy hasznát, nem ritka a közcélú (pl. műjégpálya) felhasználás sem.
A vágóhidakon, a tejiparban vagy a zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemekben elengedhetetlen lesz egy professzionálisan kialakított és megbízható ipari hűtőtechnika létesítése ahhoz, hogy vállalkozásunk gördülékenyen működhessen.  Persze emellett még számos olyan ágazata van a gazdaságnak, ahol az ipari hűtéstechnika nélkülözhetetlen fontosságú.

Élelmiszeripar

Az ipari hűtés alkalmazásának egyik legnagyobb területét jelenti az élelmiszeripar, hiszen mint azt már említettük, az élelmiszerek feldolgozása, szállítása és tárolása is csak megfelelően temperált körülmények között lehetséges. 

Az ipari hűtés elengedhetetlen a már feldolgozott élelmiszerek tárolásában is. A különféle hűtőházak és tárolók megfelelő környezetet biztosítanak az élelmiszerek hosszabb ideig való raktározásához. Ez különösen fontos az olyan friss termékek esetében, mint például hús, tejtermékek vagy bizonyos zöldségek, gyümölcsök.

Az ipari hűtés a fagyasztott élelmiszerek előállításában is kulcsfontosságú, mint például a jégkrémek, vagy mirelit termékek esetében. Ezeknek a termékeknek a gyors lehűtése és fagyasztása csak meghatározott hőmérsékleten lehetséges. Az ipari hűtőrendszerek hatékonyan hűtik le és tartják meg a megfelelő hőmérsékletet a fagyasztási folyamat során, így biztosítva az élelmiszerek hosszabb tárolását, valamint az íz és textúra megőrzését.

Végül az élelmiszerek szállításáról sem szabad megfeledkezni, hiszen ehhez gyakran használnak mobil hűtőkamrákat a speditőrök, hogy a fuvarozott termékek minősége semmilyen módon ne romoljon. 

Vegyipar

Az ipari hűtés kritikus szerepet játszik a vegyiparban és a gyógyszeriparban, hiszen itt az optimális hőmérséklet fenntartása elengedhetetlen a folyamatok hatékonysága, a termékek minősége és az egészséges munkakörülmények, biztonság szempontjából.

Először is, a reakcióhőmérséklet szabályozása kulcsfontosságú a vegyipari folyamatokban. A precíz hőmérséklet-ellenőrzés és szabályozás lehetővé teszi a reakciók optimális sebességét, a termékek kívánt minőségének elérését és biztosítását. 
A gyógyszeriparban az ipari hűtés a termékek stabilitásának és hatékonyságának biztosításáért felel. A gyógyszerek gyártása és tárolása során szigorú hőmérsékleti követelményeknek kell megfelelni. A fejlett hűtéstechnika biztosítja a gyógyszerek biztonságos tárolását, megakadályozva a hatóanyagok lebomlását és a termékek romlását. Mindezek fényében az ipari hűtés nélkülözhetetlen a gyógyszerek minőségének megőrzése és a betegek egészsége szempontjából.

IT szektor

Elsőre talán nem is gondolnánk, de a megfelelő ipari hűtéstechnika az IT-szektorban is rendkívül fontos szereppel bír, mivel a számítógépek és szerverek optimális hőmérsékleten való működése nélkülözhetetlen a megbízható teljesítmény és a berendezések élettartamának szempontjából.

Az informatikai infrastruktúra, beleértve a szervertermeket és adatközpontokat, jelentős mennyiségű hőt termel a folyamatos működés során. Az ipari hűtés berendezései hatékonyan kezelik a generált hőt, megakadályozva a túlmelegedést, ami ellenkező esetben károsíthatja az IT-berendezéseket, vagy leálláshoz vezethet. Az IT ipari hűtés a szerverek stabil működése mellett csökkenti a hardverek meghibásodásának kockázatát is.
A szerverek túlmelegedése komoly problémákat okozhat, beleértve a rendszerinstabilitást, a teljesítménycsökkenést és akár az adatvesztést is. Az ipari hűtés segítségével fenntartható a megfelelő működési hőmérséklet, optimalizálva a számítógépek teljesítményét és meghosszabbítva azok élettartamát.

Energia-, és gyáripar 

Az ipari hűtéstechnika természetesen nem hiányozhat a gyáripar és az energiaipar berkeiből sem. 
A különféle erőművekben, ahol elektromos energiát, hőenergiát  termelnek, nagy mennyiségű felesleges, nem kívánatos plusz hő is termelődik bizonyos berendezésekben az egyes folyamatok során. A speciális ipari hűtéstechnika segítségével a túlmelegedett gépek hatékonyan lehűthetők megakadályozva ezzel a baleseteket és a berendezések károsodását. Az optimális hűtés biztosítja a megbízható működést és minimalizálja a leállásokat, hozzájárulva ezzel az energiaellátás folytonosságához.

A gyáriparban is rendkívül fontos a különféle gépek, berendezések megfelelő hűtése, hiszen a túlmelegedés kockázata itt is fennáll. Emellett a különféle üzemekben, gyártócsarnokokban a megfelelő munkakörülményekről is gondoskodni kell, így például az optimális hőmérsékletről. Ezt ipari klímaberendezésekkel lehet biztosítani. 

Természetesen az ipari hűtés még számos egyéb területen megtalálható, azonban az imént bemutatott területek azok, ahol leginkább szükség van a megfelelő hűtéstechnikára. 

Ipari hűtőkamrák szakszerű tervezése és kivitelezése

A hűtőkamrák minden esetben az adott helyszín, az épület adottságai és egyéb tényezőinek figyelembevételével kerülnek megtervezésre, majd kialakításra. Egy ipari méretű hűtéstechnika kialakítását csakis erre szakosodott cég végezheti el, hiszen mind a gépparkot, mind a szakmai tudást illetően számottevő felkészültséggel kell rendelkezni. Az ipari hűtéstechnika általában egy igen komplex rendszert foglal magában, így ha a kivitelezés bármely lépésébe hiba csúszik, akkor az komoly károkat okozhat. Szakembereink kellő odafigyeléssel és körültekintéssel végzik el a fennálló projekteket, mely egyben garancia is a későbbi hibamentes működtetésre.

Hűtéstechnika kialakítása a legszigorúbb előírások betartásával

Az élelmiszerfeldolgozó és előállító üzemek esetében a lehűtött helyiség mérete és kialakítása mellett, előtérbe kerül a lehűteni kívánt termékek higiéniája is. Ezen túlmenően pedig egy sor nagyon szigorú élelmiszerbiztonsági és egészségvédelmi előírásnak kell megfelelni a kialakítás során. Az általunk kivitelezett hűtéstechnikai rendszerek, hűtőkamrák minden esetben megfelelnek a magyar és az EU szabványainak is.  Nagyobb értékű élelmiszerek tárolása és hűtése esetén érdemes lehet átgondolni a cégünk által kínált távfelügyeleti és riasztó rendszerek kiépítését is.

Tervezzen bátran az Amega Hűtés és Generál Kft-vel és bízza ránk az ipari hűtőkamrák kialakítását!

Ipari hűtéstechnika ár

Amennyiben ipari méretű hűtőházban gondolkodunk, személyre szabott árajánlattal tudunk szolgálni, melyet egy helyszíni felmérést követően kalkulálunk ki. Cégünknél minden esetben a megfizethető árak kialakítására törekszünk, amely mindkét fél számára kedvező feltételeket biztosít. A fejlett szervezeti és logisztikai tervezésünknek hála rövid átfutással tervezzük, építjük meg, alakítjuk át jövőbeli vagy leendő hűtőházát, hűtőkamráját legyen szó bármilyen speciális igényről. 

Ajánlatkérés

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!
Széchenyi 2020 - Európai Strukturális és Beruházási Alap
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása